I love May

Vår første mai måned på Skogly som fastboende!

 

Vår første mai måned på Skogly som fastboende

Jeg hadde glemt hvor fantastisk mai er i Nord med lyse dager og netter, spesielt lys, smelting, dyreliv, turer på fjorden, fjæra, i skogen og besøk av firbeinte Indi. Bevegelse er en viktig del av hverdagen min, turer alene, sammen med JT eller venner. Mandager er vi på Storsteinnes og går sammen med ei gruppe som kaller seg “Mandagstur”. Vi går tur, kafebesøk eller vi tar nisten ute. Hele vinteren har vi gått på kafe, digg! Tirsdager går vi tur med ei gruppe vi har vært med å starte, “Gofoten” med sosialt etterpå. Mai og tur er ekstra energigivende. 

Vedlikehold og nyanskaffelser skal gjøres inne og ute, og vårens gjøremål er: Nytt tak på sjåen, platt på nausttomta og nytt kjøkken. Jeg er jo ikke så glad i den slags praktisk arbeid, så rømmer jo helst når det er noe som jeg må gjøre. Nytt sjåtak er på plass utført av dyktige fagfolk, kjøkkenet står for tur og det skal vi selv strippe før arbeidet starter. Kjøkken er bestilt og fagmann til å pusse opp rommet. Gleder meg til det blir ferdig. Få oppvaskmaskin!

Planting og hagestell har fått en ny dimensjon, må etter hvert erkjenne at jeg liker det bittelitt. Det å rake gir en egen ro. Prøv! Datter Linda pleier plante for meg, og jeg venter…….

Marit datter inspirerte meg til å lage kompost, så kompostbinge er bestilt på nett og på vei. Det gleder jeg meg til, så neste vår har vi egen gjødsel. Jeg har lært at det er lurt med kompostbeholder slik at dyr ikke graver opp det vi fyller på. Vi bor jo i skogkanten. Her kan alt kastes som går til jord, mye mer enn jeg trodde. Spennende for en amatør.

Pensjonistlivet gir flere muligheter, jeg baker brød og annen gjærbakst, Marit søster har lært meg å bake lefser. Lært og lært – har ikke fått fagbrev enda grunnet slurv. Lefsene er ikke runde nok og jeg er for snar når jeg skal steke. Slenger lefsa på takka og det er heller ikke bra. Turid har heldigvis vært mentor for oss begge.

Mai har også vært tid for reiser. 17. mai-helga var Marit søster og jeg på hytta til Ingrid i Flatdal, Telemark. 17. mai var vi på Gaustatoppen. Det var rått! Anbefales!           

Turen gikk så til Irland hvor vi vandret i en uke. Vi landet i Dublin, tok buss til Tralee og vandret derfra med sekk på ryggen og gode tanker. Bestilte overnattinger dag for dag. For en tur, det irske folk er fantastiske – hjelpsomme, vennlige, smilende – uansett hvor du møtte dem. Jeg var innom hvert eneste postkontor for å kjøpe frimerker til samleren min, gjett om de var behjelpelige. Mange postkort ble sendt med ulike frimerker, og poststemplet var pent plassert på frimerket. Det er viktig for en samler. Lykke for JT! Har du lyst å lese om turen er lenken her:

https://miniblogg.no/thedinglewayingridmaritsigri

Maituren ble avsluttet med trivelig samvær med barn og barnebarn i Oslo. Rom på Vålerenga er kult for ei som liker bylivet med dets pulserende liv innimellom. 

Litteraturhuset var jeg også innom og hørte på Edvard Hoem og Herbjørg Kråkevik samtale om Kolbjørn Falkeids dikning. Inspirerende! 

Lev livet det kjem ikke i reprise!