Vår, lyse dager, lykke

VÅR!

Vann gir meg ro, refleksjon og kreativitet

Det var en lykke å våkne søndag 6. mars – vår – sola skinte så stolt gjennom vinduet, snøen lyste som sølv, dryppene fra taket var som musikk, og den kjente, gode kaffelukten fra kjøkkenet og JT var enda sterkere denne morgenen. En rask kikk på “Hva skjer under Mårfjellet” fortalte om strålende løyper til Sjuholmsvannet. Skiene var klare, men –  JT hvor er skismørningen min? Jeg fikk en fantastisk tur med supre ski, klister fra sist påske. Satt oppover, skled supert nedover. Min hemmelige “Universalklister på boks”, håper den finnes enda. 

Takk til supre løypekjørere at jeg kom til Sjuholmsvannet

Kvinnedagen 8. mars gir mange refleksjoner: Min mamma som ikke gikk i tog, vaiet med flagget eller skrev i Sirene, men ho gjorde sitt. Ho skjønte fort at elektriske hjelpemidler som vaskemaskin, stekeovn, kjøle.-fryseskap og støvsuger gjorde hverdagen lettere. Leste en gang at vaskemaskinen var en av grunnene til at kvinnene fikk tid å lese litteratur. Mamma var streng og krevde av døtrene sine, men vi lærte. Håper jeg har brakt litt videre til mine to. De sterke kvinnene blir gjerne nevnt. Vi må ikke glemme de svake kvinnene som aldri kommer til ordet. De aller sterkeste er de som ser dem.

Min elskede mamma

På bursdagen min var jeg så heldig å få være sammen med begge døtrene mine og barnebarn Kristina. Linda og jeg tok turen til Oslo og Vålerenga. Marit og Tor-Øyvind hadde som alltid, disket opp og gjort det hyggelig for oss. På bursdagen spiste vi på Mantra, en indisk restaurant – anbefales. Jeg må dit når jeg er i Oslo. Dog lager svigersønn Tor-Øyvind og Marit de beste rettene. Marit jobbet og Linda og jeg fartet byen rundt. Vi har jo bodd der i mange år, så mange kjente steder og besøke. Jeg føler meg hjemme i Oslo og elsker å være urban i noen dager. Godt å være i lag!

På Mantra
Marit og mamman på Ekeberg
Linda har vært på shopping

I dag har vi hatt en super dag her på Skogly. Først tur meg “Gofoten”, vi går tur hver tirsdag klokka 12. Fast møtested! Vel hjemme ble det kaffe og kanelboller på terrassen. JT og jeg kan det der med å kose oss. Livet er godt dere!

JT koser seg i vårsola

 

Det gjør jeg også

 

               Gutta på tur og Minka da