Mørketid i Nord

Mørketid i Nord

Tatt 1. juledag
Tatt 1. juledag
JT er en utendørs mann, ved, snø og stavgang.

Mørketida er over oss, men vet folk som ikke har opplevd mørketid i Nord, hvordan den arter seg. Jeg har nesten ikke merket mørketiden for snø, måneskinn og Nordlys lyser opp himmelen. Det er et fantastisk lys.  

Den 22. november var Turid og jeg i Finnsnes kirke og hørte på Stille Natt Hellige Natt med Maria Haukaas, Rune Larsen, Tor Endresen og Ingrid Berg Mehus. Alle var dyktige, men Ingrid var toppen. For et fiolinspill. Vakker stund i kirken.

Jeg fikk en ide fra ei venninne å kjøpe en plante som vokser seg større for hvert år. Det ble vårt juletre i år. Jeg synes det er fint.

Jula kom med snø og nydelig vintervær. Jeg fikk truger av JT i julegave som skal bli flittig brukt. Det var artig å prøve dem. Målet er Høgpynten før nyttår. Bilde kjem.

Her på Skogly drives det med inne- og uteaktiviteter. For ikke å snakke om morgenaktiviteten vår. Husfruen liker dyna om morgenen. JT koker kaffe og ordner frokost. Vi diskuterer verdensproblemer og ser på underholdningen utafor vinduet. Er det kaldt, må jeg ut og gi fuglene og ekornet Bill temperert mat. Det har jeg lest om på nettet. Det er en enorm aktivitet på matplassen, masse fugler av ulike slag. Den vakreste er dompapen. (Unnskyld dere andre fugler.) Bjørkefinken og grønnfinken kommer i flokk. Ekornet kommer innimellom i rasende fart. Skulle tro den var ute av krypinnet sitt for å få mosjon. Den løper til matplassen, tar litt mat, løper opp furustammer, løper tilbake, jager skjæra rund matplassen og så retur igjen. Innimellom spiser alle i lag. Her om dagen så vi 3 elger kom vandrende ned fra skogen og over hovedveien. De kikket seg rundt og lurte på hvor de skulle ta veien. Vakkert syn. Rev og hare ser vi innimellom. 

Jeg har strikket selbuvotter og lester.

Jeg har øvd mye, Turid har vært mentor. Takk!

Bakt småkaker

5 sorter 🙂

Jobber som vikar på Olsborg skole. På Olsborg skole kan rektor og lærere være stolt over sin arbeidsplass. Flotte folk!

Turene med Gofoten setter vi pris på. Vi går, prater og ler, befriende å være ute i lag. Kaloribalansen er ikke i balanse etter kaffebesøkene hos hverandre. Sveler, kanelboller og vafler er gode saker etter tur i friluft. 

Det ble bytur den 15. november, råkjørte til Tromsø etter jobb for å treffe en tidligere kollega, gode, vakre og snille Ellen. Vi fant oss et rolig sted for sein lunsj og kosa oss med prat og latter. Godt å se deg Ellen. 

Vi satt ved siden av to kjekke menn, en av dem tok bilde.

Var på førjulsbesøk i Harstad hvor Linda var kommet på besøk fra Frøya og Titran. Vi hadde en herlig dag i lag, Linda, Simen og mamsen. Mat, latter, jobbing, flyttelass – utrolig godt å se storpia mi. Sees igjen i mars. Simen jobben på Seljestad ungdomsskole og trives godt. Jobber litt på Isbilen og Mat av Wahl. Trivelig bodde han også. Neste høst blir det vel ingeniørstudier. Arbeidsomme og flotte Simen.

 

Egon Harstad, Simen var sulten.

 

Godt nytt og opplevelsesrikt år!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg